Клімкін: Пропаганда створює у Нідерландах міфи про Україну

Клімкін: Пропаганда створює у Нідерландах міфи про Україну

Укрінформ
Україна продовжить докладати усіх зусиль, щоб результат рефрендуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС у Нідерландах був позитивним.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу після дебатів у Амстердамі, повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Кампанія ще не закінчилась. Це референдум голландський. Ми не можемо вести повноцінну кампанію, яку б ми, припустимо, вели в іншій ситуації. Але ми можемо спрямовути наші зусилля і можемо працювати з нашими голландськими друзями, щоб вони активізувалися", - сказав він.

За словами Клімкіна, зараз необхідно надати якомога більше інформації, щоб виборці могли прийняти поінформоване позитивне рішення.

"Люди, які зможуть приймати поінформоване рішення, однозначно говоритимуть "так". Євроскептична пропаганда, яка працює за допомогою російської, створює постійні абсолютно абстрактні міфи, говорячи, що шляхом схвалення цієї угоди Нідерланди будуть безпосередньо залучені у ситуацію на Донбасі, що нелегально приїдуть десятки тисяч українців, у що жодна людина, яка розуміє ситуацію, аж ніяк не вірить", - заявив він.

За словами міністра, соціологічні дослідження показують, що ситуація у Нідерландах змінюється у порівнянні із першими опитуваннями громадської думки, які показували великий розрив на користь противників Угоди про асоціацію.

"З точки зору прогнозів, я вважаю, що поступово ми змінюємо дуже складну ситуацію. Чи зможемо ми її повність переламати? Зараз ми включили абсолютно всіх. Наші голландські друзі - міністр закордонних справ Берт Кундерс, прем'єр-міністр Рютте зробили внесок", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-