Голландці мають проголосувати

Голландці мають проголосувати "так", аби зупинити Путіна - The Economist

Укрінформ
Голландці, які братимуть участь у референдумі про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС 6 квітня, мають голосувати «так» для того, щоб дати відсіч спробам Путіна перетворити Україну в корумповану антиєвропейську державу та на знак пам’яті про загиблих у авіакатастрофі МН-17.

Про це пише The Economist.

«З часів Майдану, Росія намагається відновити свій контроль, поширюючи хаос на кордоні України. Голландці як ніхто інший знають, що такий хаос може означати, коли десятки їхніх співвітчизників були вбиті в 2014 році, в збитому літаку рейсу MH-17. Коли українці звернулися до Європи, їхньою мрією для своєї країни було уникнення ями корупції і хаосу. Вони все ще намагаються вибратися. Голландські виборці не повинні наступати на їхні пальці», - йдеться у статті.

Проголосувавши «так» голландці не дадуть Путіну реалізувати свій намір перетворити Україну в корумповану та антиєвропейську державі, йдеться у статті.

Видання наголошує, що вперше питання асоціації України з ЄС стало гучним та проблемним за часів Януковича: його відмова під тиском РФ від Угоди про асоціацію призвела до Майдану, втечі самого президента, анексії Криму та бойових дій на сході.

«Вдруге питання асоціації України з ЄС стає проблемним зараз, коли Нідерланди, один з 28 членів ЄС не ратифікували угоду та винесли питання на референдум», - вказує видання.

Автори переконують голландських євроскептиків: асоціація – це більше про торгівлю, ніж політичне і військове співробітництво чи про дозвіл українцям працювати в ЄС.

«Якщо Україна справді прагне нормалізації, вона потребує Європи на своєму шляху. Для того, щоб це відбулося, голландці повинні голосувати «так», - йдеться у матеріалі.

Як відомо, сьогодні Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що народ Нідерландів продемонструє розумний та відповідальний підхід під час референдуму в країні 6 квітня щодо асоціації України і Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-