ГПУ домагатиметься відновлення розшуку Іванющенка

ГПУ домагатиметься відновлення розшуку Іванющенка

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі підтверджують, що суд постановив призупинити розшук колишнього народного депутата від Партії регіонів, бізнесмена Юрія Іванющенка, але ГПУ оскаржуватиме це рішення.

Про це в ефірі телеканал 112 Україна повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк.

"Дійсно, є рішення судді Дніпровського районного суду Чауса від першого квітня про те, щоб скасувати постанову слідчого про оголошення розшуку Іванющенка, постанова про зупинення слідства у зв'язку з виконанням міжнародно-правового доручення, а також скасувати дозвіл суду на затримання і доставку в суд Іванющенка. Саме кримінальне провадження не закрито, підозра і далі існує Юрію Іванющенку Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого статтею 191 - це розкрадання коштів державного майна, а також у незаконному збагаченні, але знову ж таки, таке рішення є, на нашу думку, незаконним, і ми його дійсно будемо оскаржувати і дотримуватися всіх заходів для того, щоб відновлювати розшук і обрання йому запобіжного заходу", - заявив Горбатюк.

Як повідомляв Укрінформ, Дніпровський суд Києва у п'ятницю вранці скасував розшук соратника Януковича - олігарха Юрія Іванющенка, відомого у кримінальних колах як Юра Єнакієвський.

У лютому суд зобов'язав Генпрокуратуру закрити справу Іванющенка. Відомство оскаржило це рішення, але програло справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-