Суд скасував розшук Іванющенка - нардеп Лещенко

Суд скасував розшук Іванющенка - нардеп Лещенко

Укрінформ
Дніпровський суд Києва у п'ятницю вранці скасував розшук соратника Януковича - олігарха Юрія Іванющенка, відомого у кримінальних колах як Юра Єнакієвський.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від БПП Сергій Лещенко.

«У п'ятницю вранці «суддя за викликом» Чаус ухвалив рішення в інтересах найближчого соратника Януковича Юри Єнакієвського. Він скасував розшук Юрія Іванющенка. Також він скасував санкцію на доправлення його під вартою для обрання запобіжного заходу. Це той самий суддя Чаус з Дніпровського районного суду Києва, відомий усій країні за обранням запобіжного заходу Корбану», - пише Лещенко.

За його словами, місяць тому було чергове клопотання адвокатів Іванющенка до Печерського суду про відновлення слідства, зняття з розшуку та скасування постанови про затримання. «Після чого адвокати незаконно заявили відвід усьому складу Печерського суду, а апеляційний суд визначив, що справа слухатиметься в Дніпровському суді Києва. І наступного дня після перенесення до Дніпровського суду ця справа зовсім «випадково» потрапила одіозному судді Чаусу, який призначив розгляд скарги на той самий день. Як виявилося - не даремно. Чаус скасував розшук Іванющенка», - пише депутат.

Після законного набрання чинності рішенням Іванющенко «зможе нарешті виїхати з московського заслання до своєї сім'ї в Монако», додав Лещенко.

Водночас, прокурор Владислав Куценко сьогодні заявив, що ГПУ не закривала кримінальне провадження проти колишнього народного депутата, бізнесмена Юрія Іванющенка, більш відомого як Юра Єнакіївський.

«Запевняю вас, справа по Іванющенку не закрита», - сказав Куценко. Дійсно, додав він, було рішення  суду, яким Генпрокуратуру  зобов'язали закрити справу. «Але ми не закрили. Ми це оскаржили в судовому порядку. Якщо увійти в єдиний реєстр досудових розслідувань, то можна побачити, що справа по Іванющенку відкрита», - запевнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-