У БПП і

У БПП і "Народний фронт" ідуть ще кілька депутатів - Луценко

Укрінформ
Керівник фракції БПП Юрій Луценко заявив, що декілька нардепів вже написали заяви про входження в фракцію БПП та «Народного фронту».

Про це він заявив журналістам у кулуарах ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Декілька народних депутатів, знаходячись поза фракціями, керуючись законом про регламент, який дозволяє позафракційним входити до складу будь-якої фракції, написали заяви до «Блоку Петра Порошенка» та, наскільки мені відомо, до «Народного фронту». Як тільки буде оголошено спікером відповідне рішення ви дізнаєтесь прізвища», - сказав Луценко.

Він додав, що на сьогодні фракція «Блоку Петра Порошенка» прийняла до своїх лав 3 позафракційних депутатів.

«Ще декілька чоловік готуються написати заяву сьогодні», - додав Луценко.

Водночас керівник фракції «БПП» пояснив збільшення кількості народних депутатів у фракціях «БПП» та «Народного фронту» необхідністю внесення кандидатури прем'єра від фракцій коаліції, у яких має бути 226 голосів.

«У Конституції чітко написано, що кандидатуру нового прем'єр-міністра вносить коаліція фракцій. Тобто кандидатуру нового прем'єр-міністра, ймовірно Володимира Гройсмана, мають внести фракції, чисельність списку яких в цілому більша, ніж 226. При цьому в коаліції сьогодні знаходиться більше 230 депутатів. Декілька десятків є позафракційними, тому не можуть вносити кандидатуру нового прем'єр-міністра», - пояснив Луценко.

Він додав, що позафракційні народні депутати, які будучи в коаліції входять у фракції цієї ж коаліції «просто дозволяють припинити шантаж довкола цього питання (щодо внесення кандидатури прем'єра фракціями коаліції - авт.)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-