У БПП кажуть, що не домовились із Тимошенко через її

У БПП кажуть, що не домовились із Тимошенко через її "ліві" вимоги

Укрінформ
Як тільки будуть зібрані 226 голосів, відразу певні політичні сили почнуть приєднуватися до коаліції.

Про це журналістам заявив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Бригинець.

"По-різному можна ставитися до нинішньої ситуації, але мета, з якою ми маємо приходити на роботу в парламент, це бажання припинити кризу і створити новий уряд. Тому я вітаю і підтримую тих депутатів, які готові приєднатися до фракцій БПП і "Народного фронту", аби створити коаліцію. Переконаний, що як тільки зберуться 226 голосів, то відразу певні малі політичні сили також почнуть приєднуватися до коаліції", - цитує Бригинця прес-служба БПП.

За його словами, сьогодні є два варіанти розвитку подій: "Або цей уряд працює в тому вигляді, в якому він існує, або ми, якимось чином, знаходимо вихід з критичної ситуації, яка виникла. Найкращий вихід – зібрати п’ять фракцій і відновити коаліцію. Але через те, що у кожної політичної сили є своя окрема гра і свої вимоги, і такий фактор, як свої погляди і засадничі речі, маємо те, що маємо".

"Такі політичні сили, як "Самопоміч" і "Радикальна партія", сповідують відверто праві погляди, "Батьківщина" має відверто ліві погляди. Отже, коаліція не може складатися з політичних сил правих і лівих одночасно. Тому ця коаліція і було хиткою не тільки через амбіції людей, а й через різну ідеологію партій", – зазначив Бригинець.

Він вважає, що вимоги Юлії Тимошенко щодо коаліції дуже великі, "це правда, втім, це не є якісь надзвичайні вимоги. Це не є якісь незаконні вимоги. Просто це вимоги лівої політичної сили". "А ліві політичні вимоги в центристсько-правому уряді, ліберальному, демократичному, проєвропейському, не поєднуються між собою", – додав народний депутат.

"Як бачимо, об’єднатися з лівої політичною силою на основі правих принципів не вдалося і тому ми почали вибудовувати інший варіант об’єднання. Якщо говорити про ідеологію "Самопомочі" і "Радикальної партії", то вони нам ближче по засадничим речам. Але вони поки що не дозріли до об’єднання, тому шукаємо інші варіанти", – зауважив політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-