Тандіт про звільнення Савченко: Ми готові до будь-яких компромісів

Тандіт про звільнення Савченко: Ми готові до будь-яких компромісів

Оновлено
Укрінформ
Українська сторона готова до будь-яких компромісів у питанні повернення на батьківщину народного депутата Надії Савченко, незаконно ув'язненої в Росії.

Про це радник голови СБУ Юрій Тандіт сказав в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Дійсно, йде переговорний процес. Ми зі свого боку зробили все, щоб Надія була на свободі. Ми готові до будь-яких компромісів, всі на неї чекають", - заявив він.

Раніше в інтерв'ю Дождю Тандіт заявив, що Київ очікує найближчим часом на рішення Кремля щодо звільнення Савченко.

"Ми зі свого боку зробили все, визначилися з рамками, куди будемо далі йти. І тепер фактично рішення на стороні Кремля. Ми знаємо, що найближчим часом Надія Савченко буде звільнена. Ми до цього готуємося, - сказав Тандіт.

За даними російських джерел, РФ розглядає можливість обміну Савченко на групу росіян, у тому числі Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання у США.

Раніше лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що домовленості стосовно обміну Савченко існують. В адміністрації президента РФ кажуть, що жодних рішень Володимир Путін у справі Савченко не приймав, а сама Савченко у своєму листі наголосила, що вона "не товар", і попросила політиків домовлятися, а не торгуватися.

Як повідомляв Укрінформ, Донецький міський суд Ростовської області 22 березня засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму за причетність до вбивства журналістів і штрафу до 30 тис. руб. за нібито незаконний перетин кордону. Після цього Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні заявив, що його російський колега обіцяв повернути Савченко на батьківщину після ухвалення їй вироку. Також Порошенко підтвердив готовність обміняти Савченко на захоплених на Донбасі російських спецпризначенців Александрова та Єрофєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-