У БПП проти розриву дипвідносин з Росією

У БПП проти розриву дипвідносин з Росією

Укрінформ
Народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка", перший заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе виступає проти розірвання дипломатичних відносин з Росією.

Так вона прокоментувала вчорашнє рішення комітету про розірвання дипломатичних відносин з РФ, повідомляє прес-служба БПП.

За словами депутата, проект рішення комітету поєднував питання дипломатичних відносин й усю договірно-правову базу двосторонніх відносин між Україною та Росією. При цьому прихильники розриву дипломатичних відносин стверджували, що йдеться про "припинення" дипломатичних відносин, яке, нібито, не означає їхнього розриву.

Проте Віденська конвенція 1961 року таких варіантів не передбачає - там йдеться виключно про "розрив" таких відносин, зазначає Климпуш-Цинцадзе.

Вона також висловила переконання, що у разі оголошення розриву дипвідносин Росія негайно почне репресії проти українців у РФ, а Україна не зможе їх захистити.

"Невже не зрозуміло, що той, хто пропонує такий шлях, відмовляється від будь-яких спроб врегулювати міжнародний конфлікт політико-дипломатичними засобами, а прокладає шлях до загострення військових дій і провокує на те, щоб ішли на смерть тисячі наших братів, батьків, чоловіків  дітей?", - зазначила депутат.

Климпуш-Цинцадзе уточнила, що на засіданні Комітету Верховної Ради у закордонних справах за розрив дипвідносин з РФ були 4 голоси "за", 2 "утрималися", 1 "проти".

Як повідомлялося, 15 березня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови "Про припинення дипломатичних відносин з Російською Федерацією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-