Саакашвілі хоче реакції Президента на звільнення Сакварелідзе

Саакашвілі хоче реакції Президента на звільнення Сакварелідзе

Укрінформ
Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі вважає, що Президент України повинен чітко висловити свою позицію щодо ситуації зі звільненням із ГПУ прокурора Одеської області, заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

Про це Саакашвілі написав у Фейсбуці.

"Я був свідком того, що коли Давида Сакварелідзе призначили в Одесу, Президент дав йому мандат допомогти мені боротися з мафією і навести порядок. Він порушив цілу серію кримінальних справ щодо махінацій, пов'язаних з Ківаловим, з мерами міст по всій Одеській області, а також з місцевими представниками Блоку Петра Порошенка", - зазначив він.

Саакашвілі додав, що сьогодні звільнення Сакварелідзе обгрунтували листом, підписаним "головою Одеської мафії Ківаловим і міжнародним шахраєм Голубовим, представником БПП".

Голова Одеської ОДА наголосив, що "прецедент, коли прокурора знімають за офіційною вимогою місцевого, до того ж замішаного в сепаратизмі, організованого кримінального угрупування, матиме дуже тяжкі наслідки для країни".

"Це той випадок, коли Президент, як гарант конституції, повинен висловити свою позицію недвозначно, чітко і різко. І не тому, що це буде на користь кого-небудь з нас, а заради державності, цілісності і величного майбутнього України", - вважає Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні генпрокурор Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе.

24 березня журналістам стало відомо, що з ГПУ звільнили 17 працівників ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва, які займалися так званою справою "діамантових прокурорів".

Того ж дня Сакварелідзе заявив, що "діамантовий прокурор" Олександр Корніець був керуючим справами генерального прокурора Віктора Шокіна.

Згодом Сакварелідзе організував акцію на підтримку працівників ГПУ, які брали участь у розслідуванні справи "діамантових прокурорів".

У п'ятницю очільники майже всіх обласних прокуратур підписалися під заявою, у якій йдеться, що Сакварелідзе ганьбить відомство. Зокрема, їх обурила інформація про підготовку ним акції "з метою вчинення тиску на працівників Генеральної прокуратури України".

Пізніше у Генпрокуратурі заявили, що Сакварелідзе порушив українське законодавство, коли брав участь в акції під стінами ГПУ на підтримку звільнених 17 працівників Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-