Вбивство Грабовського розворушило

Вбивство Грабовського розворушило "кубло Януковичів" – прокурор

Укрінформ
Головний військовий прокурор України заявляє, що влада Російської Федерації використовує коментарі поплічників Януковича щодо вбивства Адвоката Юрія Грабовського для маніпулювання Україною.

Про це він написав у Фейсбуці.

"По справі вбитого адвоката Грабовського заворушилося кубло тих, хто городами втік з країни до Московії... У цій непростій справі так чи інакше зацікавлені поплічники біглого Януковича. Довго чекати не довелося. Вони вистрибнули як із табакерки. Вірніше їх миттєво витягли для коментування справи трагічної загибелі адвоката Грабовського. Вони майже у кожній темі (а їх десятки) російських ЗМІ", - зазначив Матіос.

Він додав, що військова прокуратура це передбачала, тому на завтра о 12:10 в ГПУ заплановано брифінг, де повідомить нові деталі.

"Я дам брифінг, де повідомлю нові деталі цієї резонансної справи, кінцевою метою якою є "жагуче" бажання зганьбити нашу державу. Їм це не вийде", - заявив прокурор.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідство у справі вбивства Грабовського розглядає, у тому числі, й версію спланованої спецоперації.

Про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. Востаннє його бачили в Одесі.

9 березня Грабовський не з'явився на судовому засіданні свого клієнта. У зв'язку з його неявкою суд було перенесено на 15 березня.

10 березня Грабовський написав у Фейсбуці, що покинув Україну не з власної волі, а з міркувань безпеки. Відмітка його геолокації вказувала на Шарм-ель-Шейх.

Пізніше Шевченківський відділ поліції Приморського району Одеси відкрив кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

20 березня Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. За його словами, затриманий активно співпрацює зі слідством і визнає свою провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-