Савченко терміново потрібні лікарі - сестра

Савченко терміново потрібні лікарі - сестра

Укрінформ
Стан української льотчиці, нардепа Надії Савченко, яка засуджена в Росії до 22 років ув’язнення, різко погіршився. Їй терміново потрібні лікарі.

Про це повідомила в ефірі "112 Україна" її сестра Віра Савченко.

"У п’ятницю були в неї консули, й інформація про симптоми від них. Ці симптоми вони перелічили. Надя завжди заявляє, що все нормально, все чудово. І коли крайній раз я з нею бачилась, то те саме вона мені говорила: "Все добре", і я навіть через всі ці події випустила з виду, що вона продовжує голодування, просто що сухе вона припинила", - сказала її сестра.

Віра Савченко додала, що вона "знову проситиме політиків відправити туди лікарів".

"Я не знаю, коли вони вирішать обмін чи ще якось передачу наших політичних в’язнів в Україну, але лікарі потрібні негайно, терміново", - наголосила дівчина.

Вона повідомила, що в СІЗО, де перебуває засуджена, немає ні лікарів, ні медкабінету.

"І навіть начальник СІЗО каже, що у разі чогось, її потрібно буде швидко етапувати у Ростовську лікарню", - додала вона.

Вчора адвокат Савченко Ілля Новіков повідомив, що стан здоров'я української льотчиці Надії Савченко різко погіршився.

Як повідомлялося, раніше МЗС України звернулося до російської сторони невідкладно дозволити відвідування Надії Савченко українськими медиками і негайно звільнити її, як це передбачено Мінськими домовленостями, членом яких є Російська Федерація.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області 22 березня засудив Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму за вбивство журналістів і штрафу до 30 тис. рублів за незаконне перетинання кордону. Після цього президент України Петро Порошенко у своєму зверненні заявив, що його російський колега обіцяв повернути Савченко в Україну після винесення їй вироку. Також він підтвердив готовність обміняти Савченко на російських спецназівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-