Стан Савченко погіршився, її життя під загрозою – МЗС

Стан Савченко погіршився, її життя під загрозою – МЗС

Укрінформ
МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку із продовженням утримання незаконно засудженої російською владою громадянки України Надії Савченко, що зумовило значне погіршення стану її здоров’я і становить небезпеку життю.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

"Обурення викликає безпідставна відмова російської сторони у дозволі на відвідання утримуваної Надії Савченко кваліфікованими українськими лікарями, що свідчить про намагання російської влади приховати реальний стан її здоров’я та ввести в оману світове співтовариство щодо задовільного самопочуття", - заявляють дипломати.

У відомстві вкотре заявляють, що "за існуючих умов утримання незаконно засудженої Надії Савченко, відповідальність за стан здоров’я та її життя несе російська сторона". 

"МЗС України звертається до російської сторони невідкладно надати дозвіл на відвідання Надії Савченко українськими медиками і негайно звільнити її, як це передбачено Мінськими домовленостями, підписантом яких є також Російська Федерація", - йдеться у заяві.

Крім того, дипломати закликають міжнародну спільноту продовжити тиск на Російську Федерацію задля збереження життя Савченко та повернення її на Батьківщину. 

Фото: Facebook, Марк Фейгин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-