Справа прокурора, що хотів потрапити за хабар у НАБУ, вже в суді

Справа прокурора, що хотів потрапити за хабар у НАБУ, вже в суді

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно прокурора Генпрокуратури, який пропонував неправомірну вигоду за влаштування до Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою прокурора Генеральної прокуратури України, який 17 лютого 2016 року пропонував неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів США (близько 270 тис. грн) членам конкурсної комісії та працівникам Національного антикорупційного бюро України за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів НАБУ", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування завершено за 21 день.

За клопотаннями детективів та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та останнього відсторонено від посади. З метою забезпечення можливої конфіскації на майно підозрюваного накладено арешт.

"Крім того, за результатами наполегливої позиції органів досудового розслідування та процесуальних керівників у провадженні підозрюваного звільнено із органів прокуратури України", - додали в ГПУ.

Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Як зазначили у Генпрокуратурі, за висунутим обвинуваченням особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 17 лютого було затримано прокурора Генпрокуратури України, який пропонував хабар членам конкурсної комісії НАБУ за працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро.

20 лютого Солом'янський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю (браслета).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-