У Мінську домовились про план звільнення полонених

У Мінську домовились про план звільнення полонених

Оновлено
Укрінформ
У Мінську 6 квітня запланована наступна зустріч Тристоронньої контактної групи з урегулювання кризи на сході України.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на спецпредставника ОБСЄ в тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту в Україні Мартіна Сайдіка.

"Наступну зустріч контактної групи в Мінську планується провести 6 квітня", - сказав Сайдік.

За словами спецпредставника ОБСЄ, на даний момент сторони домовилися скласти дорожню карту зі звільнення полонених.

"Сторони погодилися розробити свого роду дорожню карту зі звільнення і передачі утримуваних осіб", - сказав Мартін Сайдік.

Він поінформував, що підгрупа з безпеки продовжила обговорення діяльності Спільного центру з контролю та координації (СЦКК).

 "Учасники, зокрема, обмінялися оцінками досягнень, а також викликів, які постали перед СЦКК. Вони погодилися, що діяльність центру є корисною для просування процесу нормалізації, але потребує підвищення ефективності", - пояснив спецпредставник ОБСЄ.

Сайдік додав, що на спільному засіданні також обговорювалася проблема забезпечення безпеки під час проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. Крім того, на засіданні підгрупи з політичних питань тривала детальна дискусія з приводу амністії.

Він поінформував, що під час нинішнього раунду переговорів підгрупа з економічних питань обговорювала також питання відновлення водопостачання, залізниць і ліній електропередачі.

"Як я говорив раніше, існує ще невирішене питання, пов'язане з платою за водопостачання. Сторони спробують домовитися з цього питання до кінця цього місяця", - сказав спецпредставник ОБСЄ.

Також він укотре наголосив на важливості дотримання режиму припинення вогню, що, зокрема, є важливим для відновлення інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, на цю мить сторони домовилися скласти дорожню карту зі звільнення полонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-