Україна вже заявила в ПАРЄ про заборону в'їзду Геращенко в Росію

Україна вже заявила в ПАРЄ про заборону в'їзду Геращенко в Росію

Укрінформ
Голова української делегації в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв звернувся з терміновою заявою до Парламентської асамблеї Ради Європи у зв'язку із забороною в'їзду до РФ учасниці Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на сході України Ірині Геращенко.

Про це він написав у Фейсбуці.

«Від імені делегації я висловлюю серйозну занепокоєння з приводу кричущих дій, скоєних ФСБ Російської Федерації проти члена парламенту України, яка є уповноваженим представником України у гуманітарній підгрупі Мінської контактної групи Ірини Геращенко», - написав Ар'єві.

За його словами, використовуючи свій мандат як член Мінської контактної групи у частині звільнення заручників і полонених, Ірина Геращенко мала намір в'їхати на територію Російської Федерації для участі в заключному судовому засіданні у справі Надії Савченко, запланованої на 21 березня 2016 року.

«Від імені української делегації Парламентської Асамблеї Ради Європи я підтверджую сумніви у готовності Російської Федерації вживати належних заходів для виконання Мінської угоди і подальшого розвитку мирного процесу в українському Донбасі», - додав Ар'єв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-