Вирок Савченко запустить переговори про обмін - радник Путіна

Вирок Савченко запустить переговори про обмін - радник Путіна

Укрінформ
Оголошення вироку народному депутату України Надії Савченко, яке почнеться сьогодні в Донецькому міському суді Ростовської області, дасть змогу почати процес її обміну відповідно до Мінських угод.

Про це заявив "Інтерфаксу" голова Ради з прав людини при президентові Росії РФ Михайло Федотов.

"Оголошення вироку стосовно Надії Савченко - це, з одного боку, завершальна точка судового процесу, а з іншого, сподіваюся, - початкова точка переговорного процесу щодо її подальшої долі відповідно до Мінських угод", - сказав Федотов.

За його словами, якщо рішення суду не буде оскаржено, то через 10 днів після набрання вироком чинності можна буде почати обговорення питання про обмін Савченко на російських громадян, заарештованих в Україні. "Ми сподіваємося, що принцип Мінських угод про обмін "усіх на усіх" буде застосовано стосовно як Савченко, так і росіян Александрова, Єрофеєва та інших", - підкреслив Федотов.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні суд почне оголошувати вирок Надії Савченко. Зачитування судового рішення забере два дні - 21 і 22 березня. Раніше держобвинувачення вимагало засудити Савченко до 23 років ув'язнення, а захист - повністю виправдати. На знак протесту українка сім днів тримала сухе голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-