Адвокати

Адвокати "діамантових прокурорів" вимагають завернути обвинувальний акт

Укрінформ
Адвокати «діамантових» прокурорів під час підготовчого судового засідання подали клопотання про повернення обвинувального акта прокурору.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Захист вважає, що немає підстав для призначення цієї справи на судовий розгляд, оскільки обвинувальний акт не відповідає вимогам КПК і підлягає поверненню прокурору», - заявив адвокат Сергій Козаченко.

Він обгрунтував свою позицію тим, що обвинувальний акт був підписаний неуповноваженою особою - Давидом Сакварелідзе.

«З моменту призначення Сакварелідзе прокурором Одеської області він фактично втратив повноваження заступника Генерального прокурора, що не дає йому права приймати процесуальні рішення у справі Корнійця і Шапакіна, пов'язані з обвинувальним актом», - зазначив адвокат.

Крім того, Козаченко додав, що Сакварелідзе не володіє належним чином українською мовою, через що неспроможний ознайомитися зі змістом обвинувального акта.

У свою чергу представники державного обвинувачення спростували аргументи опонентів та просили суд призначити справу на розгляд суду.

Суд пішов у нарадчу кімнату для ухвалення рішення.

На початку липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах були затримані колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Володимир Шапакін. За даними СБУ, в затриманих вилучили близько 500 тис. доларів та коштовності. Встановлено, що вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тис. доларів, а в Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова.

Печерський райсуд узяв їх під варту, водночас визначив заставу в 3 млн грн для Шапакіна і 3 млн 200 тис. грн - для Корнійця. Обом загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Обидва внесли застави і вийшли на волю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-