Порошенко: Я готовий обміняти Савченко

Порошенко: Я готовий обміняти Савченко

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко готовий обміняти Надію Савченко.

Про це він заявив в ході спільного брифінгу з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“І якщо питати про те, чи готовий я прийняти рішення про обмін, будь-кого, то, я сьогодні вперше наголошую, що так, я, як Президент України, готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти Надію, і зробити усе можливе, для того, щоб її живою і здоровою повернути якнайшвидше додому", - заявив Порошенко.

При цьому Президент України вказав на те, що до цього часу жодної серйозної пропозиції боку російської сторони з цього приводу не було.

"І щоб уникнути будь-яких спекуляцій, хочу наголосити: за ці майже 2 роки жодного разу з джерел, які заслуговують на довіру,  жодної пропозиції про обмін Надії Савченко жодного разу не надходило", - наголосив він.

Порошенко підкреслив, що наразі в Росії відбувається на суд над Надією Савченко, а "фарс" і "судилище". Він нагадав, що український офіцер була викрадена з території України і зараз "їй намагаються приписати злочини, до яких вона не має жодного відношення".

Він вказав на те, що російська сторона зірвала і попередню домовленість, яка була досягнута між главами МЗС України та Росії, про відвідування Савченко українськими лікарями.

На цьому тлі Президент України закликав світову спільноту посилити, в разі потреби, санкції проти РФ з метою звільнення Надії Савченко.

"Сьогодні головне наше завдання – врятувати Надію. Усі ці дні українська влади, українське МЗС за моїм дорученням зв’язувалося з нашими партнерами, світовими лідерами, закликаючи їх посилити тиск на Росію. І ви бачили спільні заяви ЄС, США та інших наших міжнародних партнерів. Ця тема була присутня і на наших переговорах з президентом Ердоганом. І я закликаю усіх світових лідерів посилити тиск на РФ, забезпечити звільнення Надії Савченко і у випадку, якщо для цього буде необхідно посилити санкції проти Москви, я впевнений, що треба робити", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-