"Азовці" запропонували обміняти Савченко на Кернеса

Укрінформ
Активісти цивільного корпусу "Азов", які змінили ввечері учасників денного безстрокового пікету біля будівлі генконсульства РФ у Харкові, запропонували дипломатам обміняти Надію Савченко на Харківського міського голову Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Близько сотні активістів з українськими прапорами і плакатами на підтримку Надії Савченко вишикувалися навпроти будівлі генконсульства. Вони заспівали хором гімн України і скандували: "Пам'ятай, чужинець, тут господар українець", а також "Україна понад усе!".

За словами одного з активістів, російським дипломатам буде запропоновано обміняти Надію Савченко на мера Харкова Геннадія Кернеса: "Його візьмуть і з візком". Прозвучала також пропозиція віддати разом з Кернесом депутата Харківської міськради Андрія Лесика: "за його проросійську позицію".

Будівлю генконсульства охоронявся щільним кордоном правоохоронців. Інцидентів зафіксовано не було. "Азовці" прочитали хором молитву і розійшлися.

Як повідомляв раніше Укрінформ, опівдні біля генконсульства РФ зібралося 250 пікетників, у тому числі, під прапорами ВО "Батьківщина" і "Народний фронт". Вони передали в генконсульство звернення до Путіна з вимогою звільнити Савченко.

Безстроковий пікет біля будівлі генконсульства РФ проходить з вечора 6 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-