Тарута: Смерть Савченко означатиме початок повномасштабної війни

Тарута: Смерть Савченко означатиме початок повномасштабної війни

Укрінформ
На думку Сергія Тарути, можлива смерть героїчної льотчиці Надії Савченко може обернутися масовим кровопролиттям або повноцінною війною.

Про це нардеп і екс-губернатор Донецької області написав у Фейсбуці.

«Повільна і болісна смерть Надії в російській в'язниці стане імпульсом, подібним до розстрілу Небесної Сотні. Ця трагедія запустить некеровані процеси, які можуть обернутися масовим кровопролиттям або повноцінною війною в регіоні», - написав нардеп.

Він зазначив, що відправив лист Президентові Петру Порошенку з проханням звернутися до глав Німеччини і Франції з вимогою негайно чинити тиск на президента РФ.

«Вважаю, що порятунок Надії Савченко вимагає не менших зусиль, ніж ті, які були докладені лідерами цих країн для підписання Мінських угод, включаючи візити глав держав до Москви», - написав Тарута.

Він закликав спікера Верховної Ради і всіх депутатів  негайно зібратися на позачергову сесію, щоб виробити єдину стратегію порятунку Надії. На його думку, депутати «повинні ініціювати звернення до всіх законодавчих зборів на західному світі для підтримки нашої позиції».

Він просить громадськість приєднатися до громадських акцій, оскільки чисельність акцій може стати ключовим чинником в приверненні уваги світової громадськості до проблеми.

«Хочу звернути увагу, що в разі смерті Надії Савченко Україна не зможе гарантувати безпеку співробітників посольства і російських компаній. Смерть Надії неминуче призведе до ескалації військового конфлікту на сході, громадьских акцій протесту і дестабілізації обстановки в регіоні. Фактично, смерть Надії означає початок повномасштабної війни», - заявив Тарута.

Він підкреслив: «Ми зобов'язані зробити все можливе і неможливе для повернення Надії додому живою».

Перше фото: vk.com/live_ukr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-