Холодницький розповів, проти кого вже направлені акти в суд

Холодницький розповів, проти кого вже направлені акти в суд

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування у перших кримінальних провадженнях та готова скерувати до суду перші обвинувальні акти.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook антикорупційний прокурор Назар Холодницький. 

"Завершено кримінальне провадження стосовно заступника директора департаменту – начальника відділу департаменту державної експертизи Служби експортного контролю Головатого С.М. за отримання 250 тис. доларів США хабара. Чиновнику загрожує від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна", - написав прокурор.

Окрім того,  завершено досудове розслідування та висунуто обгрунтовані обвинувачення судді Сєверодонецького міського суду Луганської області, заступнику прокурора міста Сєверодонецька та адвокату, який виступав посередником в отриманні хабара.

"Вказані особи вимагали та одержали хабар у розмірі 6 тис. доларів США за пом’якшення вироку для обвинувачених у збуті наркотиків. Досудовим розслідуванням встановлено, що заступник прокурора міста Сєверодонецьк змусив свого підлеглого - процесуального керівника у даному кримінальному провадженні змінити кваліфікацію злочину на таку, що не передбачає реального позбавлення волі обвинуваченого. За майбутній судовий вирок та неоскарження прокуратурою рішення в апеляційному порядку суддя та прокурор і вимагали хабар", - уточнив Холодницький.

За його словами, у ще двох провадженнях триває стадія ознайомлення обвинувачених з матеріалами справи. "Підозрювані в хабарництві - прокурор Генеральної прокуратури України, рівненський суддя та його поплічники - адвокат і посередник", - зазначив прокурор.

Очільник САП зауважив, що детективи Національного антикорупційного бюро здійснюють досудове розслідування у понад сотні кримінальних проваджень, в яких фігурують як чинні, так і колишні високопосадовці, судді та співробітники правоохоронних органів. Процесуальне керівництво у всіх вищевказаних кримінальних провадженнях забезпечують прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-