Полозов: Викрадення Савченко - ганебна пляма для Кремля

Полозов: Викрадення Савченко - ганебна пляма для Кремля

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Микола Полозов під час своєї участі у дебатах заявив, що в Україні всі особи, причетні до викрадення і утримання Савченко, будуть засуджені.

Відео-трансляцію засідання веде на YouTube Радіо Свобода.

«Я переконаний, що в Україні всі особи, які причетні до викрадення і незаконного утримання, будуть піддані судовому переслідуванню. У суда є унікальна можливість виправити всі помилки, покласти край правовому нігілізму і виправдати Савченко по 322 статті КК», - сказав Полозов.

Адвокат детально розповів про події 23 червня 2014 року, коли Савченко було вивезено, тобто, викрадено з території Україна і незаконно доставлено на територію РФ.

Полозов показав всі натяжки і нестиковки у версіях слідства, обвинувачення з цього приводу: «Викрадання Савченко з території її країни і боягузливе переслідування по обвинуваченню в перетині кордону залишиться ганебною плямою для нашої країни. Шита білими нитками справа показує некомпетентність слідства і кидає тінь на цілий ряд державних органів заради незрозуміло яких ідеалів і цілей. Можна зрозуміти луганських бойовиків - вони бандити, їм нема чого втрачати. Красти, вбивати - це їх основний вид діяльності. Але коли у викраденні Савченко беруть участь офіцери російської армії, це кидає тінь на всі правоохоронні органи РФ».

Після невеликої перерви в дебатах виступить із заключним словом від команди захисту адвокат Марк Фейгін. Потім останнє слово отримає сама Надія Савченко.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко по статтях «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення відкидає. Насправді, після захвату в полон бойовиками її було переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-