Геращенко впевнена, що безвізовий режим буде цього року

Геращенко впевнена, що безвізовий режим буде цього року

Укрінформ
У Євросоюзі підготують законодавчу ініціативу зі скасування візових вимог для українців після референдуму про асоціацію "Україна-ЄС" у Нідерландах, початку роботи Нацагентства з питань запобігання корупції та швидкого запровадження електронного декларування.

Таку думку висловила у Фейсбуці народний депутат Ірина Геращенко.

"Було б дуже добре, аби ЄК подала законодавчу ініціативу по Україні і Грузії в одному пакеті", - зауважила нардеп, але є низка аргументів "проти".

В мережі найактивніше обговорюється новина, що Єврокомісія таки подасть законодавчу ініціативу щодо безвізового режиму Грузіі і Украіни окремо, також написала Геращенко. «Правда полягає в тому, що ми дійсно боролися за те, щоб ЄК подала законодавчу ініціативу в Раду ЄС і Європарламент щодо безвізового режиму з Украіною і Грузією спільно. Що стало на заваді?» Перше: референдум в Нідерландах. Нідерланди зараз головують в ЄС і це була іх позиція - законодавча ініціатива по Украіні після референдуму, пояснила Геращенко. Друге: так і не запрацювало Нацагенство з питань запобігання корупції. Третє: електронне декларування, на думку Геращенко, «Це пряма штанга і провина ВР. Тут не має про що і дискутувати».

На її думку, ще є шанс, що в Європарламент розгляне безвізові питання по Украіні і Грузіі розглядатимуть разом. «Безвізовий режим БУДЕ. Цього року!», - переконана нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-