Безвізовий режим: Україна вже наприкінці шляху - дипломат

Безвізовий режим: Україна вже наприкінці шляху - дипломат

Укрінформ
У ЄС ще очікують на завершення виконання Україною у першому кварталі року усіх зобов’язань, щоб виступити із законодавчою ініціативою щодо скасування візових вимог для українських громадян.

Про це заявила заступник генсекретаря Європейської служби зовнішньої діяльності Хельга Шмід на заключній сесії «Тижня України» у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми вже наближаємося до завершення шляху з візової лібералізації... Кроки, зроблені цього року, нині оцінюються, і Єврокомісія готує законодавчу пропозицію», - сказала високопоставлений дипломат ЄС.

Вона відзначила досягнутий українським керівництвом прогрес щодо зобов’язань на шляху візової лібералізації. Водночас, нагадала Шмід, ще залишаються невиконаними кілька питань у сфері боротьбі з корупцією.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар Йоханнес Хан заявив, що Україна ще має виконати два зобов’язання на шляху до скасування віз. Йдеться про формування Національного агентства із запобігання корупції та ухвалення закону про електронне декларування доходів політиками і чиновниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-