Політична криза в Україні впливає на рішення США про допомогу - Парубій

Політична криза в Україні впливає на рішення США про допомогу - Парубій

Укрінформ
Нестабільність української політичної ситуації прямим чином впливає на ставлення американської влади до того, що відбувається в Україні та, як наслідок, відображається на дискусіях у Вашингтоні про подальше виділення допомоги українській стороні.

Про це заявив у коментарі Укрінформу перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, який наразі перебуває з візитом у США.

"Звичайно, що момент політичної нестабільності сильно хвилює американську сторону, і вони про це говорять відкрито", - зауважив перший віце-спікер, коментуючи результати перших зустрічей у Вашингтоні.

За його словами, вже зараз "можна говорити цілком відверто, що нестабільність в Україні породжує свого роду охолодження". Американські друзі не приховують, що за таких умов їм буде дуже важко говорити про реалізацію багатьох програм, у тому числі тих, що здійснюються зараз.

"Багато людей тут (у Вашингтоні. – Ред.), які є скептиками, таким чином, отримують додатковий аргумент, що Україна неспроможна проводити реформи, що вона повторює помилки 2005 року. Отже, можна потенційно відчувати, що в разі продовження кризи для багатьох наших друзів буде все важче й важче переконувати у необхідності допомоги Україні", - зауважив Парубій.

Він підкреслив, що зараз одне з ключових питань, яке цікавить американську сторону, є подальші шляхи виходу України з політичної кризи. "Ми говоримо про те, чи вдасться зберегти стабільність в Україні, чи вдасться України пройти цей кризовий період", - зазначив перший віце-спікер. Зокрема, у США хочуть знати нюанси голосування парламентом питань про недовіру та відставку уряду, а також конкретні кроки української влади в контексті боротьби з корупцією, уточнив Парубій.

Водночас, за його словами, у американській столиці далеко не всі знають повною мірою, чого Україна вже досягла.

"Для мене було здивуванням, що дуже багато речей, зроблених в Україні, насправді дуже мало відомі в Сполучених Штатах. Я розповідав про те, як фактично була знищена корупція в газовій сфері, що ми зробили в парламенті по відкритих перевірках всіх держзакупівель та по майну чиновників, про створення антикорупційного бюро і антикорупційної прокуратури", - зазначив представник українського парламенту.

За його словами, на превеликий жаль, на Заході отримують дуже багато розрізненої та політизованої інформації, втім бракує одного – "організованого месиджу, який розповідав би про те, що робиться в Україні". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-