Ле Пени спустили партійні кошти на віллу під Парижем

Ле Пени спустили партійні кошти на віллу під Парижем

Укрінформ
Родина "друзів Путіна" - засновника та лідера Національного фронту Жан-Марі Ле Пена та його доньки Марін - знову у центрі скандалу.

Правоохоронні органи з’ясовують підстави для придбання за партійні кошти вілли в містечку Рюей-Мальмезон поблизу Парижа за 336 тис. євро, пише французьке видання Le Point.

«(Жан-Марі) Ле Пен і його донька Марін використали кошти заснованої ними мікропартії Cotelec (входить до Національного фронту), щоб придбати віллу в Рюей-Мальмезон», - пише видання з посиланням на власні джерела.

ЗМІ повідомляє, що вілла була придбана за 336 тис. євро за рахунок незаконного кредиту, який був виділений мікропартії. Справою зацікавилися правоохоронні та фіскальні органи Франції.

Раніше повідомлялося, що французькі націоналісти з партії Національний фронт на чолі з Марін Ле Пен планували попросити в Кремлі черговий кредит на ведення президентської і парламентської кампаній 2017 року. Марін Ле Пен сподівалася зібрати 27 мільйонів євро. У грудні 2015 року на регіональні вибори партія Марін Ле Пен не отримала жодного кредиту від французьких банків.

Нагадаємо, що перший кредит у російського банку Національний фронт отримав у 2014 році. За даними французького видання Mediapart, у вересні 2014 року перший Чесько-російський банк, що належить Роману Попову, афільованому з Геннадієм Тимченком через компанію «Стройтрансгаз» виділив французьким націоналістам кредит в 9 млн євро. Пізніше Mediapart стверджував, що Національний фронт просив кредит в 40 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-