Яценюк: Ми не досягнули, чого хотіли, - і тут є частина моєї вини

Яценюк: Ми не досягнули, чого хотіли, - і тут є частина моєї вини

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк визнав, що Україна ще не досягла всього, на що сподівалися під час Революції Гідності, і в цьому є частина його вини.

Про це він заявив у телепрограмі «10 хвилин із Прем'єр-міністром», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, що ми не досягнули всього того, чого хотіли і на що сподівався український народ. І тут є частина моєї вини, яку я визнаю», - сказав Яценюк.

Водночас він наголосив, що за ці два роки Україні таки вдалося стати дійсно незалежною від Російської Федерації.

«Вдумайтесь у те, які фундаментальні зміни пройшли в Україні за останніх 24 місяці. Україна стала насправді незалежною державою. Раніше ми були фактично під зовнішнім управлінням Російської Федерації», - підкреслив очільник уряду.

Так, за його словами, сьогодні наша держава не залежить від Росії «ні по газу, ні по економіці, ні по політиці».

На думку Яценюка, для досягнення всіх поставлених цілей Україні не вистачає  лише «політичної зрілості», але «на це необхідний час».

«Так само, як дитина потребує часу, щоб стати зрілою особистістю, так само і політики потребують вільного часу і впливу суспільства. На кожного політичного діяча. Чесність, прозорість і гідність – це те, що потрібно в цілому для української політичної системи», - сказав Яценюк.

Він нагадав, що в Україні вдалося зрунувати систему узурпації влади, де «тільки один і «сім’я» керували всім.

«Ми пішли по шляху передачі повноважень. Від центральної влади на місця. І цей процес називається децентралізацією. Ми передали туди повноваження, ми передали на місця кошти, ми передали на місця безпосередню відповідальність перед громадянами країни у своєму місті, селі і містечку», - сказав Прем’єр.

Він також нагадав, що в Україні з’явилась абсолютно нова поліція – «з новими молодими яскравими людьми, які знають – що таке служити Українській державі».

«Цей процес розпочався в Києві, але зараз він так само іде до кожного вашого міста і містечка. Щоб ви відчули, що ви під захистом нової української поліції», - сказав Яценюк.

Глава уряду згадав також і про створеня української армії, «якої не було».

«Вона з’явилась. Про українську армію говорять в усьому світі. Тому, що це та армія, яка воює проти російської військової агресії», - сказав Яценюк і додав, що це заслуга кожного громадяина України.

«Хто коштами, хто волонтерською допомогою, хто тим, що відправляв свого члена родини на фронт – воювати за країну», - сказав Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-