Президент звільнив ще одну суддю за рішення щодо Майдану

Президент звільнив ще одну суддю за рішення щодо Майдану

Укрінформ
Президент Петро Порошенко в межах процесу очищення суддівської влади підписав Указ, яким звільнив із посади чотирьох суддів, двох із них - у зв’язку з порушенням присяги.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Серед звільнених - суддя Владислава Гудим, яка ухвалила необгрунтовані рішення під час обрання запобіжного заходу для активістів Євромайдану та Автомайдану. Так, за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, під час подій на Майдані Владислава Гудим не забезпечила в межах своїх повноважень дотримання принципів самостійності і незалежності, конституційних засад судочинства, а також повного і всебічного дослідження всіх обставин у справах та проведення невідкладного судово-медичного обстеження. Рішення судді не відповідали нормам Кримінального процесуального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а також практиці Європейського суду з прав людини", - йдеться у повідомленні.

Раніше Президент звільнив з посад п’ятьох суддів, щодо яких Вища рада юстиції визнала порушення суддівської присяги та ухвалення неправових рішень щодо активістів Революції Гідності. Це троє суддів у місті Київ – суддя Оболонського районного суду Юлія Швачач, суддя Шевченківського районного суду Дмитро Кравець та суддя Оболонського районного суду Віталій Літвінов, а також у місті Харкові – судді Червонозаводського районного суду Олена Васильєва та Денис Чудовський.

Глава держави звільнив суддю Печерського районного суду міста Київ Родіона Кірєєва та 83 суддів низки судів у анексованому Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-