Штайнмаєр: Конфлікт в Україні далекий від вирішення

Штайнмаєр: Конфлікт в Україні далекий від вирішення

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на полях Міжнародної конференції з безпеки, що проходить у Мюнхені, у суботу, 13 лютого, зустрівся з коллегами з України та Росії, а також з представником Франції та обговорив з ними конфлікт на Сході України.

Як повідомляє DW, після зустрічі Штайнмаєр заявив: "Від вирішення конфлікту на Сході України ми все ще далекі".

За даними німецьких дипломатів, головною темою розмови стали різні аспекти "виконання мінських домовленостей". Рік тому у Мінську сторони конфлікту на Сході України погодились з планом мирного врегулювання, розробленим за міжнародного посередництва. Цей план передбачав, окрім припинення вогню та відведення озброєння від лінії розмежування, й низку політичних кроків - часткову автономію регіонів, контрольованих проросійськими сепаратистами, та проведення там місцевих виборів. Однак ці домовленості не виконуються.

У перемовинах в так званому "нормандському форматі", окрім Штайнмаєра, взяли участь глава МЗС України Павло Клімкін, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров та високопоставлений представник Франції Ніколя де Рів'єр.

Новий міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро, всупереч попереднім планам, не приїхав на зустріч міністрів у "нормандському форматі" щодо України. Його прибуття на Мюнхенську конференцію з безпеки очікується у другій половині дня в суботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-