Клімкін: Росія готує наступ на Донбасі

Клімкін: Росія готує наступ на Донбасі

Укрінформ
Росія свідомо дестабілізує обстановку в Україні і готова у будь-який момент почати повномасштабне наступ на Донбасі.

Про це в суботу в Мюнхені міністр закордонних справ України Павло Клімкін попередив німецьких і французьких колег, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Я поінформував учасників про те, що відбувається не лише в сенсі постійних порушень, обстрілу, але і про те, що проходять фактично спільні навчання російських військових з одного боку, військових, які перебувають на території Донбасу, звичайно найманців, і по той бік кордону”, - розповів про підсумки зустрічі журналістам Клімкин. 

Український міністр показав присутнім фото, як російска зброя поставляється через кордон. 

“Ми знаємо, скільки зараз боєприпасів перетинає кордон, що вони можуть скласти основу для будь-якої наступальної операції”, - зазначив дипломат, уточнивши, що “Лавров на це належним чином не відреагував ніяк, не коментуючи”. Глава МЗС України попередив і французьку, і німецьку сторони про те, що навчання здійснюються, і зараз йдуть “просто божевільні поставки зброї”, в суботу знову більше ніж 60 обстрілів “і тенденції, що постійно використовується заборонена зброя, важка зброя,  тенденція до свідомої дестабілізації”.

Клімкін нагадав Лаврову, що той обіцяв пустити Червоний Хрест, "Лікарів без кордонів", але цього не відбувається. Відповіді від глави російського МЗС також не послідувало, зазначив Клімкін.

 У ході сніданку було договорено про спільну роботу з місією СММ щодо того, яким чином гарантувати безпеку, реальний доступ в Донбасі і до кордону, щоб вони представили на наступній зустрічі чітку концепцію. 

Наступна зустріч має відбутися за планом на початку березня в Парижі. 

Сьогоднішню зустріч Клімкін охарактеризував як “проміжну і корисну”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-