Джемілєв про деокупацію Криму: Великі надії - на санкції

Джемілєв про деокупацію Криму: Великі надії - на санкції

Укрінформ
Народний депутат, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв не змінив своєї думки про невоєнний метод деокупації Криму.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми розглядаємо невоєнний метод деокупації Криму. Воєнний метод спричинить величезні кровопролиття, і в першу чергу означатиме знищення кримськотатарського народу, який не приймає цю окупацію. Ми покладаємо найбільші надії на економічні санкції", - сказав Джемілєв.

За його словами, почуття переваги, яке культивується Росією над іншими країнами, "сміхотворне й ні на чому не базується".

"Обсяг національного валового продукту Росії значно менший національного валового продукту навіть одного американського штату Каліфорнія і значно менший національного валового продукту Італії, населення якої в 2,5 разу менше і територія - в 50 разів менша", - сказав він.

Як зазначив політик, "уся економіка цієї країни тримається на продажу й перекачуванні природних ресурсів".

"У мене немає ніякого сумніву, що якщо навіть на цьому ж рівні триватимуть санкції, ми дуже скоро зможемо побачити подальший розпад Росії, - зазначив Джемілєв.

За його словами, ніхто не може сказати - скільки триватиме агонія російської економіки, "але за різними оцінками не більше ніж через рік-півтора ми побачимо звільнення окупованих територій не лише України, а й Грузії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-