Джемілєв отримав орден міжнародної антипутінської коаліції

Джемілєв отримав орден міжнародної антипутінської коаліції

Відео
Укрінформ
У понеділок народний депутат, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв отримав з рук координатора Міжнародної антипутінської коаліції "Стоп фашизм у Росії" Германа Обухова орден "За заслуги у боротьбі з фашизмом у Росії".

На брифінгу, що відбувся з цього приводу в Києві, Джемілєв розповів про злочини російського режиму проти народів і країн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За останні чверть століття Росією були скоєні криваві злочини і війни проти чеченського народу, грузинського, українського, а тепер і проти сирійського народу", - заявив Джемілєв.

Він наголосив, що Москва винна в смерті дев'яти мільйонів осіб, які загинули від голодомору: "Це країна, де ще до другої світової війни, і навіть у ході другої світової війни, були скоєні такі жахливі міжнародні злочини, як голодомор - тільки в Україні і Казахстані забрав близько 9 мільйонів життів, такі як депортації і геноцид, етнічні чистки цілих народів, території яких потім заселялися етнічними росіянами, масові розстріли і відправлення сотні тисяч людей у табори смерті.

Як зазначив політик, після чергової кривавої військової авантюри Москви проти сусіднього Афганістану "світ запровадив економічні санкції проти Радянського Союзу, що призвело до розпаду всієї комуністичної системи".

"Багато народів після цього здобули свою свободу і незалежність, щоправда не всі однаково розпорядилися цією свободою і незалежністю. Була надія на те, що і Росія, що вже значно скоротилася у своїх розмірах, стане, нарешті, цивілізованою демократичною державою, але цим надіям не судилося збутися", - вважає Джемілєв.

За його словами, "криваві війни проти чеченського народу, який відстоював своє право на самовизначення і здобуття своєї незалежності, розквіт у країні вкрай шовіністичних мілітаристських організацій за підтримки влади, переслідування інакодумства, арешти і замовні вбивства лідерів опозиції, криваві війни із захопленням території в Грузії і, нарешті, віроломний напад на Україну - все це свідчить про те, що в цій країні мало що змінилося".

Джемілєв також наголосив, що російський фашизм бере початок з 1500 року, з кривавих стрілецьких бунтів, "коли людей нещадно вбивали заради російської самодержавності".

При цьому він зауважив, що в роки перебудови, коли в країні можна було створювати будь-які політичні організації і партії, першою була створена шовіністична організація "Пам'ять", а потім "Чорна сотня".

"І потім створювалися відверто фашистські і напівфашистські партії й організації, тобто на зміну минулому, на зміну тоталітарної комуністичної ідеології приходила ідеологія національної переваги, шовінізму, яку можна порівняти з фашизмом", - резюмував Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-