Президент обговорив санкції проти РФ з делегацією Бундестагу

Президент обговорив санкції проти РФ з делегацією Бундестагу

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся з делегацією Комітету у справах Європейського Союзу німецького Бундестагу на чолі з Головою Комітету Гюнтером Кріхбаумом під час візиту парламентарів в Україну.

Про це повідомлє прес-служба Глави держави.

«Санкції – є ефективним механізмом, який спонукає Росію виконувати Мінські домовленості», - зауважив Порошенко, висловивши при цьому вдячність за пильну увагу Бундестагу до питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі та підтримку України у протидії російській агресії, відновленні територіальної цілісності.

Також він позитивно оцінив результати переговорів з Канцлером ФРН Ангелою Меркель у Берліні 1 лютого 2016 року, які підтвердили спільність бачення сторін щодо імплементації Мінських домовленостей та продовження санкцій. У цьому контексті Президент України наголосив на необхідності збереження єдності Європейського Союзу.

Представники німецького Бундестагу підтвердили, що санкції «працюють». В свою чергу голова німецької делегації Гюнтер Кріхбаум додав, що «Україна може розраховувати на повну підтримку Німеччини» та запевнив, що санкції залишаться, поки Росія не виконає Мінські домовленості.

«Під час зустрічі було відзначено принципову важливість продовження Україною курсу на імплементацію широкої програми системних реформ, які сприятимуть зміцненню політичної стабільності, запровадженню системи справедливого правосуддя, втіленню ефективної антикорупційної політики, прискоренню економічного зростання та всебічного зближення з Європейським Союзом. Петро Порошенко наголосив на важливості запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України», - зазначається у повідомленні.

Також у контексті обговорення питань енергетичного співробітництва Президент України наголосив, що Україна розраховує на солідарність Євросоюзу щодо проекту «Північний потік-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-