Діями Кремля керує страх перед

Діями Кремля керує страх перед "майданами" - Freedom House

Укрінформ
Найгіршим за останнє десятиліття за рівнем свободи у світі назвала 2015 рік неурядова організація Freedom House.

За даними правозахисників, рівень несвободи зростає у 72 країнах, кращою стала ситуація в 43 країнах, повідомляє Радіо Свобода.

Як стверджують автори звіту, "страх перед соціальними заворушеннями" спонукає владу в Росії, Китаї та "інші авторитарні режими розправлятися з інакомисленням".

Freedom House також відзначає, що український півострів Крим, у силовий спосіб анексований Росією в 2014 році, переживає "драматичні невдачі" в питанні дотримання демократичних норм.

Директор із досліджень Freedom House Дженніфер Данем вказує, що російська "влада" в Криму далі придушує інакомислення, у тому числі шляхом відключення незалежних засобів інформації та обмеження можливостей представників громадянського суспільства, особливо тих, хто представляє кримськотатарську громаду. Вона додала, що багато противників російської окупації Криму були заарештовані або вигнані.

Як наголосила Данем, Україна "зберегла демократичні завоювання", досягнуті після повалення у 2014 році президента Віктора Януковича, але подальший прогрес у 2015 році гальмував збройних конфлікт на Донбасі між українськими військами та підтримуваними Росією бойовиками, суперечки з приводу децентралізації і протистояння серед провідних політичних діячів та олігархів країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-