Телеканал BBC показав фільм про таємні статки Путіна

Телеканал BBC показав фільм про таємні статки Путіна

Відео
Укрінформ
Телеканал BBC One показав документальний фільм Річарда Білтона "Таємні багатства Путіна", в якому керівник РФ звинувачується в тому, що використовував владу, аби накопичити таємні статки.

Про це пише "Дождь".

За оцінкою автора фільму, Володимир Путін - найбагатша людина в Європі і один з найбагатших людей в світі. Його статки оцінюються в 40 мільярдів доларів.

Зокрема російський бізнесмен Макс Фрідзон у фільмі звинуватив Путіна в тому, що той отримав 4% його нафтової компанії, коли був заступником мера Санкт-Петербурга. Компанія отримала ексклюзивні права на постачання авіапального в аеропорт "Пулково". За словами Фридзона, спочатку Путін просив частку в розмірі 15%, проте ні в яких документах це не було відображено.

Також підполковник юстиції РФ Андрій Зиков, який вів так звану "справу Путіна" стверджує у фільмі, що у російського президента є нерухомість в Іспанії.

Гроші на будівництво маєтків були переведені в Іспанію корпорацією "Двадцятий трест". За фактом розкрадання бюджетних коштів керівництвом цієї корпорації було заведено кримінальну справу, яку розслідував Зиков, будучи тоді слідчим з особливо важливих доручень.

Як раніше повідомляло агентство, ВВС опублікувала інтерв'ю заступника голови Мінфіну США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адама Жубина, який звинуватив Путіна в корупції. Це інтерв'ю також увійшло до документального фільму.

Далі дивіться без коментарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-