Луценко розповів, за яких умов Рада скасує «візову» поправку

Луценко розповів, за яких умов Рада скасує «візову» поправку

Укрінформ
В БПП стверджують: перед скасуванням поправки, що відтерміновує безвізовий режим, слід потрібно уточнити низку інших положень закону «Про запобігання корупції».

Про це журналістам у кулуарах ВР заявив керівник фракції БПП Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не сумніваюся, що парламент відновить електронне декларування, але наша позиція полягає в тому, щоб паралельно ми прийняли закон про так звану нульову декларацію»,- відповів він на запитання, чому не вдалося включити до порядку денного роботи сесії парламенту законопроект, який скасовує поправку щодо електронного декларування, яка відтерміновує безвізовий режим.

Крім того, за його словами, необхідно також внести низку змін до самого закону про запобігання корупції перед голосуванням цієї поправки.

Так, Луценко зазначив, що наразі в законі прописана вимога декларувати майно вартістю «до», а не «понад» 30 тисяч гривень, що, на його думку, має бути виправлено.

«Тобто я змушений буду задекларувати всі свої 5 тисяч книжок, а той, у кого є «золотий батон», не повинен буде його декларувати», - сказав народний депутат.

Луценко додав, що над такими уточненнями вже працюють.

Водночас він запевнив, що рішення про скасування скандальної поправки буде прийняте вчасно і не завадить лібералізації візового режиму України з ЄС.

«Парламент, я вам гарантую, прийме рішення про електронне декларування, яке має відбутися не пізніше встановленого ЄС терміну - до 1 квітня. Все буде гаразд», - сказав керівник фракції БПП.

Як повідомлялося, нардеп Віктор Чумак, який є членом Національного агентства з питань запобігання корупції, написав у Фейсбук, що закон про бюджет містить пункт, який відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-