Чумак: У бюджет таємно включили пункт, який відкладає безвізовий режим

Чумак: У бюджет таємно включили пункт, який відкладає безвізовий режим

Укрінформ
Закон про бюджет містить пункт, який відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це заявив у Фейсбуці народний депутат Віктор Чумак, який є членом Національного агентства з питань запобігання корупції. 

"В прийнятому законі про бюджет з'явився пункт, про який ніхто не чув в залі... Цей самий пункт відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, яка передбачена законом про запобігання корупції і яка вводиться в дію рішенням НАЗК", - наголосив він.

Чумак пояснив, що ця система передбачає декларування в електронному вигляді всіх активів, включно з наявними цінностями та готівковими коштами. 

"Саме оцінювання активів повинно стати грунтом для визначення можливого незаконного збагачення і початком процесу перевірок стилю життя. Хтось, поки нам невідомий, хоче відтермінувати ці процеси ще на один рік. Але саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАЗК є нашим головним обов'язком перед ЕС в частині отримання безвізового режиму", - підкреслив нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-