Фонд Навального знову судиться із генпрокурором РФ

Фонд Навального знову судиться із генпрокурором РФ

Укрінформ
Фонд боротьби із корупцією(ФБК) Олексія Навального знову подав до суду позов про захист честі й гідності до генпрокурора Росії Юрія Чайки.

Про це повідомив у своєму блозі керівник фонду Олексій Навальний

«Цього разу йдемо у Басманний суд, який раніше наші позови не розглядав, у цьому нам допоможе «Нова газета», розташована з підсудності, вони будуть співвідповідачами. Побачимо, що вони винайдуть цього разу. Паралельно ми звертаємося до ЄСПЛ з позовом проти Росії за порушення права на судовий захист. Рішення Мосміськсуду на попередні приватні скарги отримані, й ми маємо таке право», - написав Навальний.

Борці із корупцією також мають намір звернутися до Конституційного суду Росії із проханням перевірити на відповідність Конституції деякі норми Цивільного процесуального кодексу, посилаючись на які, російські суди відхилили попередні позови ФБК до генпрокурора Чайки.

Нагадаємо, 1 грудня 2015 року ФБК опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім'ї Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури у корупції й побудові бізнесу "на здирстві, відкатах і рейдерстві", а також у зв'язках із бандою Сергія Цапка, члени якої у 2010 році вбили 12 осіб у станиці Кущевській, і так званою "бандою GTA", що організувала серію вбивств на трасі М4 "Дон".

Юрій Чайка називає це розслідування "брехливим" і стверджує, що воно було "замовлене" британським підприємцем Вільямом Браудером, керівником фонду Hermitage Capital, який був одним з ініціаторів прийняття в США "закону Магнітського". ФБК кілька разів намагався притягнути Чайку до відповідальності за його слова. Проте кожного разу російські суди відхиляли позови Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-