Навальний подав на генпрокурора РФ відразу у чотири суди - щоб напевне

Навальний подав на генпрокурора РФ відразу у чотири суди - щоб напевне

Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального після відмови в трьох попередніх позовах учетверте подає в суд на генпрокурора РФ Юрія Чайку.

Для того, щоб було важче відмовити в позові, формальними відповідачами також названі і ЗМІ, повідомляє Олексій Навальний на своєму сайті.

"Сигнал, даний Кремлем через судову систему, цілком зрозумілий: ми не хочемо процесу, де ви публічно мордуватимете нашу генпрокурорушку-бандитушку. Ми (ФБК. - Ред.) не згодні і продовжуємо добиватися свого. Використовуємо юридичну конструкцію, при якій нам буде відмовити у позові ще складніше. Звучить безглуздо, визнаю, нам і раніше було відмовити неможливо, значить, зараз ще більше неможливо", - пише Навальний.

Позови подані: на генпрокурора Чайку і холдинг РБК - у Гагарінський районний суд Москви; на генпрокурора Чайку і газету "Ведомости", а також на генпрокурора Чайку і телеканал "Дождь" - в Останкінський районний суд; на генпрокурора Чайку і газету "Коммерсант", а також на генпрокурора Чайку і портал "Слон" - у Тверський районний суд; на генпрокурора Чайку і радіо "Эхо Москвы" - у Прєсненський районний суд Москви.

При цьому Навальний вибачився "перед шановними ЗМІ за незручності" за те, що ФБК зробив їх формальними відповідачами, щоб змусити суди прийняти позови. "З іншого боку, - пише Навальний, - упевнений, що і самому ЗМІ це буде цікаво, оскільки дає доступ до матеріалів справи і дозволяє залишитися в процесі, навіть якщо, захищаючи шахрая, суд оголосять закритим".

Нагадаємо, у розслідуванні Фонду боротьби з корупцією йдеться, що син генпрокурора РФ Артем Чайка брав участь у рейдерському захопленні пароплавства в Іркутській області. Автори фільму також з'ясували, що колишня дружина заступника генпрокурора Ольга Лопатіна, діловий партнер Артема Чайки, вела бізнес з дружинами лідерів "кущовської банди". Юрій Чайка відкинув висунуті проти нього обвинувачення і заявив, що фільм ФБК зроблений на замовлення. Замовниками генпрокурор назвав Вільяма Браудера і спецслужби, які стоять за ним. Саме на ці заяви і подає до суду ФБК, кваліфікуючи їх як "наклеп".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-