Порошенко назвав ключовий момент підготовки до членства в ЄС

Порошенко назвав ключовий момент підготовки до членства в ЄС

Укрінформ
Децентралізація є ключовим моментом підготовки України до членства в Євросоюзі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на засіданні Асоціації міст України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тримаючи курс на децентралізацію, ми користуємось європейським компасом. Децентралізація - це ключовий момент до членства в ЄС", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що кожен міський голова вже отримав реальні повноваження і збільшення бюджетів.

На думку Президента, треба проводити ефективну реалізацію на укрупнення територіальних громад. За його словами, це має відбуватися виключно на добровільній основі, і "перші кроки вже були зроблені, коли 794 громади об'єднались в 159 значно більших громад, які отримали такі ж повноваження та фінансові ресурси, що й міста обласного значення".

Порошенко також заявив, що децентралізація - це прямий доступ до міжнародних програм від партнерів з Євросоюзу та США: "Вартість цих програм на наступний рік збільшиться на 35%".

Крім того, додав він, будуть відкриті лінії кредитних інституцій міжнародних фінансових організацій. "Це вчора було підтверджено на моїй зустрічі у Давосі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку, Європейського інвестиційного банку та Світового банку", - повідомив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-