Кличко очолив Асоціацію міст України

Кличко очолив Асоціацію міст України

Укрінформ
Головою Асоціації міст України на загальних зборах переважною більшістю голосів обрали мера Києва Віталія Кличка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За цю кандидатуру проголосувала переважна більшість учасників загальних зборів Асоціації міст України - 165, 24 учасники загальних зборів проголосували проти, 18 - утрималось. Зареєстровано було 207  учасників загальних зборів Асоціації міст України.

Після обрання головою Асоціації Кличко заявив: "Головне сьогодні – це реальні перетворення та реформи в кожному місті та містечку країни".

"Я вдячний вам за довіру. Як мер Києва, як ваш колега, я добре знаю всі ті проблеми, з якими стикається місцеве самоврядування. Асоціація багато робить, але ще більше повинна зробити для реального впровадження реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади. Головне завдання для нас – це реальні перетворення та реформи в кожному місті та містечку заради комфорту і гідного життя мешканців", – цитує Кличка прес-служба КМДА.

Для ефективного розвитку міст, на його переконання, податки і збори повинні залишатися у бюджетах місцевих громад.

"Тільки у столиці забирають 60 відсотків податку на доходи фізичних осіб. А це для нас чималі кошти, які б могли суттєво допомогти в розвитку міста. Місцева влада – і я відстоюю це давно – повинна мати право штрафувати за паркування у невідведених місцях і використовувати ці кошти на розвиток міста. Відповідний законопроект, на якому ми наполягаємо, парламент досі не ухвалив, хоча ми вже кілька місяців б’ємося за це", – підкреслив Кличко.

Крім того, зауважив мер столиці, для усіх міст країни сьогодні надзвичайно важлива співпраця з міжнародними експертами та фахівцями – і у впровадженні сучасних технологій, і в побудові моделі міського менеджменту, і в розвитку інфраструктури.

"Україна сьогодні приваблива для інвестицій. Головне, щоб інвестори бачили, що у нас відбуваються зміни, і що ми працюємо прозоро і чесно. Київ, наприклад, менш ніж за два роки залучив 1,7 мільярда гривень інвестицій. Також разом зі Світовим банком ми розробили нову транспортну систему міста. Я впевнений: залучати наших партнерів було б корисно й іншим містам. Обіцяю допомогти вам у цьому", – звернувся Кличко до мерів українських міст.

Нагадаємо, що раніше Асоціацію міст України очолював Юрій Вілкул.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-