Організатори протестів у Кишиневі закликають до ненасильства

Організатори протестів у Кишиневі закликають до ненасильства

Укрінформ
Організатори масових антиурядових акцій протесту в Кишиневі – лідер Партії соціалістів Ігор Додон, керівник «Нашої партії» Ренато Усатий і представник Громадянської платформи «Гідність і правда» Андрій Нестасе – закликали маніфестантів не застосовувати насильство проти поліцейських.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я закликаю всіх не застосовувати насильство проти поліцейських», - заявив Додон.

Нестасе зазначив, що Громадянська платформа не погоджувала свої дії ні з соціалістами, ні з партією Усатого. Він закликав мітингувальників до єдності.

Усатий закликав протестувальників бути пильними, оскільки, за його словами, деякі депутати, переодягнуті у форму поліцейських, намагаються залишити будівлю парламенту.

У Кишиневі після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіппа почалися масові акції протесту. Частина мітингувальників увійшла до будівлі парламенту, силоміць відібрала щити у кількох поліцейських і вивела (під оплески) правоохоронців з будівлі.

Мітингувальники, скандуючи «Ми народ!», «Зараз або ніколи!», вимагають дострокових парламентських виборів, закликаючи поліцейських перейти на їхню сторону. Перед будівлею законодавчого органу запалили вогнище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-