Нардепи мають знайти сили і підтримати децентралізацію - Гройсман

Нардепи мають знайти сили і підтримати децентралізацію - Гройсман

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що всі політичні фракції повинні знайти в собі сили проголосувати за внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

Про це Гройсман зазначив в інтерв'ю на телеканалі "Еспресо", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз тривають консультації і до дня голосування буде дуже багато чуток з того чи іншого приводу, але я переконаний в тому, що всі політичні сили, які мають право сьогодні голосувати за Конституцію, мають знайти в собі сили для того, щоб забезпечити прийняття рішення, яке дозволить врешті-решт поставити крапку і розмежувати пострадянське наше минуле і побудувати якісне європейське сьогодення і майбутнє. Це можливо зробити тільки на умовах децентралізації", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що децентралізація є надважливою реформою для країни: "Це питання відповідальності політичних сил. Але хочу підкреслити свою особисту позицію: я вважаю, що децентралізація є надважливою реформою для країни, я готовий і далі за неї боротися для того, щоб максимальні повноваження були передані на місця".

"Потенційно в парламенті, який має 450 голосів, є 300 для голосування. Але я наголошую на тому, що це питання до кожного лідера політичної фракції, партії, яка присутня сьогодні в парламенті, яка отримала мандат довіри", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-