Плоди децентралізації: Зубко розповів про бюджети громад

Плоди децентралізації: Зубко розповів про бюджети громад

Укрінформ
В бюджеті 2016 року база оподаткування для наповнення місцевих бюджетів залишилась незмінною з моменту початку бюджетної децентралізації - податок з доходів фізичних осіб, єдиний податок, акцизний збір, податок на нерухомість, податок на землю тощо.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Ми практично залишили в бюджеті всі податки, всі ті надходження, які стосувалися і бюджету децентралізації в 2015 році. Практично всі податки, які спрямовувались з місцевого бюджету, були залишені", - сказав Зубко. 

Віце-прем'єр-міністр також зауважив, що додатково в бюджеті передбачена ще одна видаткова частина - на соціально-економічний розвиток громад.

"Додатково ще було передбачено на розвиток територій державну підтримку, що стосується закону про розвиток добровільно об'єднаних громад - розвиток соціально-економічних територій", - пояснив Зубко. 

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр заявляв, що Кабмін очікує у 2016 році зростання місцевих бюджетів порівняно з 2015 роком. Зокрема і за рахунок збільшення повноважень, зменшення єдиного соціального внеску та податкового навантаження на заробітну плату, виведення її з тіні та зростання. Окрім того, об'єднані територіальні громади отримають 60% надходження від ПДФО на рівні з містами обласного значення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-