Україна - топ-пріоритет для Берліна під час головування в ОБСЄ

Україна - топ-пріоритет для Берліна під час головування в ОБСЄ

Оновлено
Укрінформ
Німеччина переймає на себе 1 січня головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі в «турбулентні часи» і готова взяти на себе відповідальність за підтримку стабільності на континенті, у тому числі за врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє  кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Досягнення політичного врегулювання конфлікту в Україні і навколо неї як і раніше залишатиметься головним пріоритетом ОБСЄ в 2016 році», - сказав Штайнмайєр.

За його словами, впродовж минулих 2 років ОБСЄ була в змозі надати «суттєві інструменти для деескалації і діалогу». «Ми повинні продовжувати йти цим шляхом, Німеччина й надалі робитиме свій рішучий внесок і все можливе в цьому напрямку», - наголосив міністр закордонних справ Німеччини.

Він зазначив, що під час головування в Організації Берлін поставив перед собою амбітні цілі - домагатися відновлення діалогу, не поступаючись при цьому принципами міжнародного права і правами людини. «Ми маємо зробити все від нас залежне для того, аби повернути загублену довіру; лише на основі довіри можна знову добитися безпечного порядку в Європі», - переконаний дипломат.

Перед ОБСЄ стоятимуть завдання з пошуку відповідей на такі транснаціональні загрози, як міжнародний тероризм і радикалізація; завдання щодо продовження діалогу в питанні скорочення озброєнь і заходів довіри; поліпшення ситуації з правами людини і питання недискримінації.

 “Перед лицем, ймовірно, найсерйознішої кризи миру і безпеки в Європі після закінчення "холодної  війни", Німеччина готова взяти на себе відповідальність", - запевнив міністр. Він відзначив внесок політики розрядки між Сходом і Заходом у подолання протистояння на континенті та процес об'єднання Німеччини і всієї Європи і висловив переконання, що принципи, зобов'язання і цінності ОБСЄ у минулому і дотепер дають основу для пошуку мирних рішень серйозних загроз безпеки, кількість яких сьогодні постійно зростає.

Триєдиним завданням ОБСЄ і її нового голови в році, що настав, є відновлення діалогу, повернення довіри і відновлення безпеки, підсумував глава зовнішньополітичного відомства ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-