Росія аплодуватиме, якщо ми завалимо децентралізацію - Гройсман

Росія аплодуватиме, якщо ми завалимо децентралізацію - Гройсман

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман наполягає, що положення фінансової децентралізації повинні бути повністю враховані у проекті Державного бюджету на 2016 рік до моменту його остаточного голосування в парламенті.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учора я проводив нараду спільно з Прем'єр-міністром щодо формування бюджету, то теж є розуміння того, що ми цю ситуацію змінимо і вже до остаточного голосування за бюджет позиції децентралізації мають бути непохитними. Це принципове питання», - зазначив Гройсман.

Водночас він нагадав, що в тому варіанті проекту Держбюджету-2016, який Мінфін подав до парламенту, міститься низка речей, що свідчать про централізацію влади. За його словами, такий стан справ «неприпустимий» і жодної «професійної аргументації» на підтримку позиції Міністерства фінансів не прозвучало.

Разом з тим, Голова ВР наголосив, що саме децентралізація є «ключем до розвитку демократії в Україні».

«У децентралізації є вороги, і ці вороги використовуватимуть будь-які інструменти й нав'язувати суспільству будь-які думки, щоб зупинити цей процес. Я думаю, що Росія буде аплодувати, якщо ми завалимо децентралізацію. Я думаю, що корупціонери, олігархи будуть аплодувати, коли ми завалимо децентралізацію», - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-