Глава ЦВК переконує: Вілкул - законний мер Кривого Рогу

Глава ЦВК переконує: Вілкул - законний мер Кривого Рогу

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає, що Юрія Вілкула правомірно оголошено Криворізьким міським головою, а нинішній конфлікт є виключно політичним.

Про це він заявив в ефірі "5-му каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Юридичних проблем, пов'язаних з результатами виборів у Кривому Розі, немає на цей час жодних, оскільки, з одного боку, правомірно було встановлено результати виборів Криворізькою міською виборчою комісією, з іншого боку, правомірність дій виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів була згодом підтверджена рішеннями судів, які набрали законної сили, є остаточними і не підлягають оскарженню", - сказав Охендовський.

Водночас він переконаний, що нинішній конфлікт у місті зумовлений винятково політичними мотивами.

"Колись в Україна переможений знайде в собі сили привітати переможця, як це традиційно робиться в країнах розвиненої демократії", - додав Голова ЦВК.

Нагадаємо: після місцевих виборів і оголошення переможцем на них Юрія Вілкула в Кривому Розі тривають мітинги з вимогою переглянути підсумки голосування.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, що розслідувала фальсифікації під час виборів в Кривому Розі, дійшла висновку, що встановити істину зараз неможливо, потрібні нові вибори.

7 грудня Криворізька міська виборча комісія прийняла звернення до парламенту про проведення повторних виборів мера міста. До Києва відправили делегацію криворізьких активістів.

У четвер, 10 грудня, в парламенті народні депутати не змогли ухвалити законопроект №3613 про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови 27 березня 2016 року: не вистачило 10 голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-