Порошенко: Розрив ЗВТ із Росією - ціна за незалежність України

Порошенко: Розрив ЗВТ із Росією - ціна за незалежність України

Оновлено
Укрінформ
Україна готова до ембарго у сфері торгівлі з боку Російської Федерації.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив на спільному брифінгу із Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"На жаль, сьогодні президент Путін ухвалив рішення, за яким Україну було вилучено із режиму преференцій СНД щодо вільної торгівлі. А раніше прем’єр-міністр Медведєв запровадив торгівельні обмеження та наклав ембарго на імпорт українського продовольства. Україна усвідомлює ці обмеження та очікувані збитки для української економіки. Але ми готові заплатити цю ціну за нашу свободу і наш європейський вибір", - наголосив Порошенко.

Глава держави відзначив, що Росія за рік так і не виявилася спроможною зайняти конструктивну позицію відносно своїх занепокоєнь щодо запровадження з 1 січня 2016 року поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.

"Цілий рік тристоронніх переговорів підтвердив, що Росія, на жаль, не намагається дійти до компромісного рішення. Її мета є лише ветувати ЗВТ і заблокувати поступову економічну інтеграцію України до Євросоюзу", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що позиція України є міцною і чіткою: з 1 січня 2016 року поглиблена і всеохоплююча ЗВТ Україна-ЄС буде повністю започаткована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-