"ЛитПолУкрбриг" запустять на початку 2016 року - Полторак

Укрінформ
Офіційне відкриття спільної армійської бригади України, Литви та Польщі відбудеться на початку наступного року. Поки в штабі "ЛитПолУкрбригe" знаходяться 18 українських військових.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час прес-конференції за результатами зустрічі з главами делегацій міністерств оборони країн Балтії та Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

"18 наших офіцерів, які увійшли до керівництва спільної литовсько-польсько-української бригади, вони вже у Польщі. І коли буде набрано оберти, ми офіційно відкриємо цю бригаду. Це буде вже у наступному році", - заявив він.

Полторак зазначив, що відразу після цього розпочнуться практичні тренування. "Ми розглядаємо створення та застосування цієї бригади як практичний внесок наших країн у спільну європейську безпеку", - додав він.

Глава Міноборони також заявив, що Україна, Литва, Естонія, Латвія та Польща домовилися про посилення військово-технічної співпраці та проведення навчань.

"Темою нашого спілкування було обговорення стану оборонної співпраці, яка існує на сьогодні та планування наших подальших дій, поглиблення взаємовідносин на наступний рік... Ми обговорювали багато питань, основними з них є питання, пов'язані з покращенням військово-технічної співпраці, підготовкою фахівців, підрозділів, проведенням спільних навчань. І тут у нас є серйозні домовленості та нові пропозиції", - наголосив Полторак.

Він висловив переконання, що досягнуті сьогодні домовленості дадуть можливість значно посилити обороноздатність України та отримати необхідний досвід. "Наступний 2016 рік має бути для нас дуже плідним і корисним", - підкреслив міністр.

Кім того, під час зустрічі сторони засудили агресію РФ та наголосили на своїй підтримці України та її народу у цьому протистоянні.

"У ході зустрічі я також особисто почув позицію усіх міністрів оборони, які рішуче засуджують агресію РФ проти України і підтримують нас у наших прагненнях до реформ, євроінтеграції і до вступу в Альянс", - заключив Полторак.

Фото:mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-