Глава МЗС Італії про санкції: Не бачу великої дискусії

Глава МЗС Італії про санкції: Не бачу великої дискусії

Укрінформ
Італія чітко пов’язує продовження санкцій Євросоюзу проти РФ з імплементацією Мінських домовленостей.

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ, яке проходить у понеділок в Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це питання винесено на обговорення Європейської ради 17-18 грудня. Відверто, я не вбачаю великої дискусії", - сказав глава МЗС.

Він наголосив, що це рішення повинне бути ухвалене за результатами оцінювання імплементації Мінських домовленостей. "Я вважаю, що Європейська рада це зробить", - сказав Джентілоні.

Нагадаємо, 17-18 грудня у Брюсселі відбудеться засідання Європейської ради. Серед інших питань глави держав та урядів країн ЄС мають ухвалити консолідовану політичну позицію про продовження економічних санкцій проти Росії, дія яких формально спливає 31 січня 2016 року.

16-17 грудня з візитом у керівних інституціях ЄС і штаб-квартирі НАТО також буде Президент України Петро Порошенко.

У четвер, 17 грудня, українці у Бельгії разом з європейськими друзями України проведуть у центрі міста маніфестацію, де вимагатимуть продовження санкцій проти РФ та надання у 2016 році з боку ЄС безвізового режиму для українських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-